Het spel
Shuffleboard wordt op een baan gespeeld. Voor de verschillende baanuitvoeringen, zie de pagina “banen”. Elke baan is in principe ingedeeld zoals hieronder afgebeeld.
Als voorbeeld hier de wedstrijdbaan “De Luxe”
Shuffleboard is een spel voor 2 of 4 personen waarbij het de bedoeling is dat je je tegenstander verhindert om te scoren door je schijven in de gemarkeerde velden aan de andere zijde van het veld te spelen. Met een gevorkte stok (de CUE genoemd) worden de schijven over het veld gespeeld. Het doel is om, ondanks de acties van je tegenstander, zoveel mogelijk punten te halen.
Elke speler heeft 4 schijven die om en om worden gespeeld. Eerst geel, dan grijs. De bedoeling is je eigen schijf in een puntenvak te spelen waarbij je tegelijkertijd probeert een of meer schijven van je tegenstander van de baan te spelen of , liever nog, in “de keuken”= -/-10 punten. Scoren doe je door je schijf binnen een puntenvak te spelen. De schijf moet vrij in het vak liggen om te scoren (dus geen lijn raken). Winnaar is degene die het eerst het aantal afgesproken punten heeft behaald.
Meer informatie, neem gerust contact met +44 1953 607512
startpagina
het spel
spelregels
geschiedenis
contact